Wij zijn Penners Advocatuur

Uw juridische adviseurs in Arbeidsrecht. Bestuursrecht.

Toegankelijke en betrokken advocaten, met oprechte aandacht voor uw zaak. Die er alles aan doen om zich te verplaatsen in uw situatie, om u optimaal te kunnen begrijpen. En vervolgens de juiste doorvertaling naar uw juridische positie maken. Of dat nu gaat om hulp bij lastige vraagstukken, conflictbemiddeling of een rechterlijke procedure. Penners Advocatuur gaat ervoor.

Onze mensen

Marc Penners

Advocaat

Rebecca Frèrejean

Juridisch medewerker

Over Marc Penners

Na zijn rechtenopleiding aan de Universiteit Maastricht, werd Marc Penners in 2005 beëdigd als advocaat. De jaren daarna werkte hij bij diverse advocatenkantoren en stond hij veel cliënten bij in de meest uiteenlopende procedures.

In 2016 opende Marc Penners de deuren van Penners Advocatuur in Sittard. Marc is een echte probleemoplosser. Als bemiddelaar gaat hij altijd op zoek naar een prettige middenweg voor beide partijen. Blijkt dit echter niet mogelijk te zijn dan wordt een procedure bij de rechter niet geschuwd.

Onze aanpak

Vaak zijn juridische geschillen niet prettig voor alle partijen. U heeft veel vragen en het geschil neemt de nodig spanning met zich mee. Het is dan wel zo prettig als u vooraf weet wat u kunt verwachten van een samenwerking met Penners Advocatuur.

1. We gaan vrijblijvend in gesprek, wat speelt er?
We luisteren naar uw vraagstuk en maken een reële inschatting van uw eisen en wensen. Ook adviseren we u hoe u deze situatie het beste kunt aanpakken, en wat u dat mogelijk gaat kosten.
2. Als we dit gaan doen, wat is er mogelijk?
Werkzaamheden
Namens u houden we ons bezig met:
  • Het opstellen en versturen van digitale en/of schriftelijke communicatie;
  • Het voeren van telefonische communicatie;
  • Het opstellen en indienen van processtukken;
  • Het woord voeren tijdens een zitting.

Dossier
We maken uw stukken in concept op. Dit betekent dat we u vragen om een check en akkoord, voordat iets de deur uitgaat. Op die manier heeft u zelf de controle over uw zaak. Ook goed om te weten is dat we met gedigitaliseerde dossiers werken, die uiteraard maximaal beveiligd zijn.

Kosten
Bij voorkeur maken we vooraf een prijsafspraak. Dit kan zijn een all-in prijs of vast uurtarief. De ervaring leert dat onze cliënten het prettig vinden om op tijd te weten wat een zaak gaat kosten. Niets is zo vervelend als achteraf nog een rekening krijgen. Voor particulieren zijn er ook mogelijkheden tot gefinancierde rechtshulp. Tijdens het adviesgesprek krijgt u hier informatie over.
3. Aan de slag, hoe lossen we dit op?
Indien akkoord ontvangt u van ons een opdrachtbevestiging waarin alles duidelijk staat vastgelegd. Daarna is onze werkwijze afhankelijk van de soort zaak en het rechtsgebied.

Arbeidszaak:
Bij een arbeidszaak zoeken we bij voorkeur eerst contact op met de wederpartij. De insteek is een goede oplossing voor beide partijen te bewerkstelligen. Wij zijn hierbij het aanspreekpunt voor verdere correspondentie.

Bestuurszaak:
Een bestuurlijke zaak begint vaak met een bepaald besluit door een overheidsinstantie. Indien u het niet eens bent met dit besluit, kunt u hiertegen in bezwaar of beroep gaan. Penners Advocatuur helpt u graag bij het indienen van een bezwaar- of beroepschrift.

Mocht er behoefte zijn aan specifieke kennis, bij bijvoorbeeld zware strafzaken of fiscale aspecten, dan werkt Penners Advocatuur met een vast partnernetwerk. Wij hebben het volste vertrouwen dat zij u ook goed verder kunnen helpen.

Bekijk onze specialismen
4. De nazorg, hoe blijven we betrokken?
Na afloop van uw zaak nemen we nog contact met u op. We willen graag weten of alles naar wens is verlopen. Soms kunnen wij uw zaak volledig afhandelen. In andere gevallen komt er weer een nieuwe zaak uit een oude zaak voort. Hoe dan ook, blijven wij betrokken vanuit onze natuurlijke interesse.